info@allegrotours.bg  02/9811851
1

Швейцария - панорамна обиколка с влак

 

Индивидуална екскурзия с влак в Швейцария: Монтрьо - Интерлакен - Ст. Мориц с известните панорамни влакове Глетчер Експрес, Бернина Експрес и Голдън Пас Панорамик. Научете френски в Монтрьо, а италиански в Тирано, изкачете се до Юнгфрауйох и се разходете в световноизвестния курорт Ст. Мориц. При налични места през април, май и юни има възможност за пътуване 1ва класа на цената на 2ра.

0-Снимка
1-Снимка
2-Снимка
3-Снимка
4-Снимка
5-Снимка
6-Снимка
7-Снимка
8-Снимка
9-Снимка
10-Снимка
11-Снимка
12-Снимка
13-Снимка
14-Снимка
Цената включва

-влакови билети 2ра класа: летище/граница-Монтрьо-Интерлакен/Юнгрфауйох-Ст. Мориц-Тирано-Ст. Мориц-летище/граница, включително до 50% намаление от цената на някои транспортни услуги (планински железници, влакове, автобуси и корабчета)
-резервирано място във влака Голдън Пас Панорамик
-резервирано място във влака Бернина Експрес
-резервирано място във влака Глетчер Експрес
-2 нощувки със закуски в Монтрьо
-3 нощувки със закуски в Интерлакен
-2 нощувки със закуски в Ст. Мориц
-местна курортна такса
-1 x Swiss Coupon Pass

Цената не включва

По желание:
-доплащане за 1ва класа по всички отсечки: 140,-CHF, а за април, май и юни - безплатно при налични места!
-допълнителни нощувки в Монтрьо, Интерлакен или Ст. Мориц - цени по запитване

Самолетен билет: поради голямата динамика в цените на самолетните билети, самолетен билет не е включен в цената. Според избраните от Вас дати ще изготвим оферта с възможни полети.

цена от CHF 1414.00
От датаДо датаПомещениеЦена 

Ден 01
Пристигане в Швейцария. Трансфер с влак от летище, от границата или  от друго населено място в Швейцария  до Монтрьо, известен с мекия си средиземноморски климат, красивата природа, забележителната архитектура и многобройните събития като летния Джаз Фестивал. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 02
Закуска. Свободен ден в Монтрьо. Можете да посетите известния замък Chateau de Chillon или да се разходите с влак до връх Roches-de-Naye. Нощувка.

Ден 03
Закуска.  Отпътуване с панорамния влак Голдън Пас по маршрут  Монтрьо > Цвайзимен > Интерлакен.
Маршрутът наГолдън Пас е една от най-красивите панорамни отсечки на Швейцария. Той свързва централната планинска част на страната с палмовите пейзажи и южната атмосфера на Монтрьо.  Редуват се планини с високи върхове, реки и езера, диви реки и потоци, мостове, живописни планински селца, високопланински пасища, малки дървени къщички, а след тунела при Яман попадате в почти средиземноморска атмосфера с красиви градини и лозови масиви. Пристигане в Интерлакен, познат като курортно селище още от началото на 19ти век. Заобиколен то 3те върха Айгер, Мьонх и Юнгфрау, градчето предлага многобройни възможности за свободното време.  Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 04 и Ден 05
Закуска. Свободен ден в Интерлакен. Нощувка.

Възможност за индивидуална екскурзия с влак до Jungfraujoch (UNESCO) - „върхът на Европа” - най-високата гара в Европа, разположена на височина 3454м. Внушителните масиви Айгер, Мьонх и Юнгфрау, който почти вертикално се спускат към долината,  от векове привличат хората. 

Ден 06
Закуска. Отпътуване за Бриг и след  това с влака Глетчер Експрес за Ст. Мориц по маршрут  Бриг > Андермат > Дисентис > Хур > Ст. Мориц. Пътуването с този панорамен влак е неповторимо преживяване, което ще открие пред Вас поредица от прекрасни гледки: живописни пейзажи, покрити със сняг алпийски върхове, чудновати  скали, красиви селца, планински езера, исторически замъци и крепости,  хълмисти лозови масиви. Най-високата точка на панорамната отсечка е Обералппас - 2033м, а по маршрута си влакът преминава през 291 моста.  
8 часа поредица от спиращи дъха гледки - това е влакът Глетчер Експрес.  Пристигане в „алпийския метрополис” Ст. Мориц , любимо курорт за почивка на елита. На фона на алпийски пейзажи, върхове и езера, тук ще намерите луксозни хотели, престижни термални комплекси и скъпи магазини. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 07
Закуска. Отпътуване с влака Бернина Експрес по маршрут  Ст. Мориц > Бернинапас > Поскиаво > Тирано  и обратно.
Настанете се удобно и се насладете на пътуването - Бернина Експрес ще открие пред Вас спиращи дъха гледки. Внушителен виадукт от грубо насечен камък, обграден от дива планинска природа с високи ели, диви потоци, езера и отвесни скали. Виадуктът е част от маршрута на  малкия червен влак по пътя му от Граубюнден към Велтлин. Наричат маршрута на Бернина "най-красивата връзка между хладния север и топлия юг". От 2008 ЮНЕСКО се присъедини към това определение и включи отсечката между Thusis и Tirano към Световното Културно Наследство - това е третата железопътна отсечка в Света, станала част от Листата на Юнеско. По пътя си от най-стария град в Швейцария- Chur нагоре през планинските местности покрай Глетчера Мортерач до височина 2253м, и след това отново надолу, към романтичния чар на италианския Велтлин, Бернина Екскпрес минава през 55 тунела и по 196 моста. Свободно време в Тирано. Връщане в Ст. Мориц. Нощувка.

Ден 08
Закуска. Трансфер с влак от Ст. Мориц до летище, до границата или друго населено място в Швейцария. Край на програмата.

Лято 2018

Цени в швейцарски франкове - на човек в двойна стая

 01.05-16.10.18  в хотел 3*  в хотел 4*
 в двойна стая  1414,-  1715,-
 в единична стая  1645,-  2114,-
 в тройна стая  1320,-  1547,-

Приложим обменен курс е курсът на БНБ в деня на плащането

Деца на допълнително легло в стая с 2ма пълноплащащи: цени по запитване

Плащания, промени и анулации
-след потвърждение на резервацията,  50% от нейната стойност се заплаща до 24ч след потвърждение. Остатъкът от сумата се заплаща най-късно 21 дни преди пътуването
!-за всяка промяна по резервацията (имена, дати, категория хотели) се дължи такса в размер на 100,-CHF
-анулации до 16 дни преди началото на пътуването се дължи неустойка в размер на:  220,-CHF
-анулации от 15 до 5 дни преди началото на пътуването се дължи неустойка в размер на: 50% от стойността на пакета
-анулации <5 дни преди началото на пътуването се дължи неустойка в размер на: 100% от стойността на пътуването
-! За да намалим неустойките при анулации по уважителни причини заедно с потвърждението на резервацията Ви изпращаме информация за застраховката „Отказ от пътуване”. Тази застраховка се сключва само по желание на клиента и нейната стойност е около 2,5-3% от стойността на пътуването. Отделете време да се запознаете с условията й и обмислете възможността да се възползвате от нея!

Швейцария - влакът Бернина Експрес
 

Швейцария - влакът Бернина...

Индивидуална екскурзия с влака Бернина...

Виж офертата

Рогнер Бад Блумау - в хармония с природата
 

Рогнер Бад Блумау - в хармония с...

Впечатляващ комплекс с нетрадиционна...

Виж офертата