info@allegrotours.bg  02/9811851
1

Швейцария - приключение с влак

 

Индивидуална екскурзия с влак в Швейцария: Люцерн - Лугано - Ст. Мориц - Цермат. Този 8-дневен маршрут открива различните региони и култури на Швейцария - Люцерн с известния покрит мост, родното място на алпийския зимен туризъм Ст. Мориц, слънчевия Лугано. Ще пътувате с най-известните експреси на Щвейцария - Бернина, Готард и Глетчер Експрес, а от Люцерн до Флюелен ще Ви откара носталгичен параход. При налични места през април, май и юни има възможност за пътуване 1ва класа на цената на 2ра.

0-Снимка
1-Снимка
2-Снимка
3-Снимка
4-Снимка
5-Снимка
6-Снимка
7-Снимка
8-Снимка
9-Снимка
10-Снимка
11-Снимка
12-Снимка
13-Снимка
14-Снимка
Цената включва

-влакови билети 2ра класа: летище/граница-Люцерн-Лугано-Ст. Мориц-Цермат-летище/граница, включително до 50% намаление от цената на някои транспортни услуги (планински железници, влакове, автобуси и корабчета)
-резервирано място на Готард Панорама Експрес 1ва класа
-резервирано място на Бернина Експрес
-резервирано място на Глетчер Експрес
-1 нощувка със закуска в Люцерн
-2 нощувки със закуски в Лугано
-2 нощувки със закуски в Ст. Мориц
-2 нощувки със закуски в Цермат
-местна курортна такса
-Swiss Coupon Pass 

Цената не включва

По желание:
-доплащане за 1ва класа по всички отсечки: 149,-CHF; за април, май и юни - безплатно при налични места!
-самостоятелна екскурзия до Горнеграт: 67,-CHF
-допълнителни нощувки в Люцерн, Лугано, Ст. Мориц или Цермат - цени по запитване

Самолетен билет: поради голямата динамика в цените на самолетните билети, самолетен билет не е включен в цената. Според избраните от Вас дати ще изготвим оферта с възможни полети.

цена от CHF 1345.00
От датаДо датаПомещениеЦена 
01.12.201808.12.2018на човек в двойна стаяCHF 1345.00

Ден 01
Пристигане в Швейцария. Трансфер с влак от летище, от границата или  от друго населено място в Швейцария до Люцерн - един от най-очарователните европейски градове, известен с красивото си езеро и многобройните възможности за почивка и забавление. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 02
Закуска. Отпътуване по маршрут  Люцерн >Фиервалдщетерзее > Флюелен > Ст. Готард > Белинцона > Локарно/Лугано.
Пътуването Ви започва от Езерото Люцерн - тук Ви очакват на борда на исторически параход, с който ще предприемете круиз за около два часа до Флюелен. Във Флюелен Ви очаква панорамния автобус на влака Gotthardbahn и след това - самият влак, с който ще продължите пътуването си към кантона Тесин. В Белинцона прекачване и продължаване за Лугано. Пристигане в Лугано - най-големия град в кантона Тесин и третия по важност финансов и конгресен център на Швейцария. Лугано е известен също със своите паркове и цветни градини, вили и сакрални постройки, средиземноморската си атмосфера и красивото си езеро.  Настаняване в хотела. Нощувка в Лугано.

Ден 03
Закуска. Свободен ден. Можете да се насладите на средиземноморската атмосфера на Лугано и да посетите панорамния връх Monte Brè или панорамния връх Monte San Salvatore. Нощувка в Лугано.

Ден 04
Закуска. Отпътуване с автобуса на Бернина Експрес към Тирано. В Тирано прекачване на влака Бернина Експрес и отпътуване към Ст. Мориц.
Настанете се удобно и се насладете на пътуването - Бернина Експрес ще открие пред Вас спиращи дъха гледки. Внушителен виадукт от грубо насечен камък, обграден от дива планинска природа с високи ели, диви потоци, езера и отвесни скали. Виадуктът е част от маршрута на  малкия червен влак по пътя му от Граубюнден към Велтлин. Наричат маршрута на Бернина \"най-красивата връзка между хладния север и топлия юг\". От 2008 ЮНЕСКО се присъедини към това определение и включи отсечката между Thusis и Tirano към Световното Културно Наследство - това е третата железопътна отсечка в Света, станала част от Листата на Юнеско. По пътя си от най-стария град в Швейцария- Chur нагоре през планинските местности покрай Глетчера Мортерач до височина 2253м, и след това отново надолу, към романтичния чар на италианския Велтлин, Бернина Екскпрес минава през 55 тунела и по 196 моста.
Пристигане в „алпийския метрополис” Ст. Мориц , любимо курорт за почивка на елита. На фона на алпийски пейзажи, върхове и езера, тук ще намерите луксозни хотели, престижни термални комплекси и скъпи магазини. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 05
Закуска. Свободен ден в Ст. Мориц. Нощувка.

Ден 06
Закуска. Отпътуване с влака Глетчер Експрес за Ст. Мориц по маршрут  St. Moritz> Chur> Disentis> Andermatt> Brig> Visp> Zermatt. Пътуването с този панорамен влак е неповторимо преживяване, което ще открие пред Вас поредица от прекрасни гледки: живописни пейзажи, покрити със сняг алпийски върхове, чудновати  скали, красиви селца, планиниски езера, исторически замъци и крепости,  хълмисти лозови масиви. Най-високата точка на панорамната отсечка е Обералппас - 2033м, а по маршрута си влакът преминава през 291 моста.  
8 часа поредица от спиращи дъха гледки - това е влакът Глетчер Експрес.  Пристигане в известния швейцарски курорт Цермат с влак. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 07
Закуска. Свободен ден в Цермат. Можете да предприемете самостоятелно пътуване до Горнеграт, от където се откриват прекрасни панорамни гледки към Матерхорн. Нощувка.

Ден 08
Закуска. Трансфер с влак от Цермат до летище, до границата или друго населено място в Швейцария. Край на програмата.

Лято 2018

Цени в CHF на човек в двойна стая

 03.04–15.06  
 01.10–16.10
 16.06–30.09
хотел 3*
в двойна стая   1288,-   1345,-
единична стая   1503,-   1663,-
в тройна стая   1211,-   1307,-
хотел 4*
в двойна стая   1599,-   1693,-
единична стая   1881,-   2035,-
в тройна стая   1450,-   1549,-

Приложим обменен курс е курсът на БНБ в деня на плащане

Деца на допълнително легло в стая с 2ма пълноплащащи: цени по запитване

Плащания, промени и анулации
-след потвърждение на резервацията,  50% от нейната стойност се заплаща до 24ч след потвърждение. Остатъкът от сумата се заплаща най-късно 21 дни преди пътуването
!-за всяка промяна по резервацията (имена, дати, категория хотели) се дължи такса в размер на 100,-CHF
-анулации до 16 дни преди началото на пътуването се дължи неустойка в размер на:  220,-CHF
-анулации от 15 до 5 дни преди началото на пътуването се дължи неустойка в размер на: 50% от стойността на пакета
-анулации <5 дни преди началото на пътуването се дължи неустойка в размер на: 100% от стойността на пътуването
-! За да намалим неустойките при анулации по уважителни причини заедно с потвърждението на резервацията Ви изпращаме информация за застраховката „Отказ от пътуване”. Тази застраховка се сключва само по желание на клиента и нейната стойност е около 2,5-3% от стойността на пътуването. Отделете време да се запознаете с условията й и обмислете възможността да се възползвате от нея!

В прегръдката на планината - хотел Рудолфсхюте на 2315м
 

В прегръдката на планината -...

Алпийски хотел на 2315м височина в...

Виж офертата

Лято в Източен Тирол - Спортен хотел Силиан
 

Лято в Източен Тирол - Спортен...

Красиви планински пейзажи, уелнес и...

Виж офертата